Welcome to World of IPTV

The most popular IPTV Communiy.


To get write permissions (open threads, make some post) you have to upgrade your account (12 Euro annual fee) after registration.
As basic registered member you have read only permissions.


 Please Note! 
This is not a VIP membership and does not replace the use of credits !
This only serves to be able to use the forum fully with write permissions as a basic member!

Forum Rules

Our Community Rules.
So that nobody can say, "I didn't know"

Donate us

Help us to keep the community up to date with a small donation

Account Upgrade

Upgrade your account and get full post permissions!

Resource Marsis Channel in a Box - 1 Channel up to 4K output

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
linkstations submitted a new resource:

Marsis Channel in a Box - 1 Channel up to 4K output - Marsis Playout, Scheduler and Streamer v4.3 - 1 Channel

Marsis Channel In A Box

Marsis Channel In A Box Software Package has everything you need for Automated Playout. Graphics Overlay, Ingest, and Streaming with simple, easy to use drag-and-drop interface. Scheduling, Media Trimmer, Live IP & SDI input, Play – Cue mode are some of the standard features in the package.

Designed for broadcast-quality Playback and 24 / 7 operation

Marsis Playout


Marsis Playout has all Automation features like Overlap, Gap, Secondary...

Read more about this resource...
 

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
all working as described, one channel. just copy patch to all the app folders except the scheduler which is free
@linkstations, is there anyway we can get the rest of the CIB pack like Marsis CG and Ingest. thx
@real1860
Unfortunately, the version I got my hands on did not have the ingest, as for the CG it is embedded in the playout, you should go to the "Tools Menu" and select "Title manager" and it will open the CG.
Seems like after they changed the brand from XEUS to AVMEDA they implemented the CG inside the playout.
 
Place your Business Ad here !

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
By the way, is anyone interested to have all 8 channels patched?

I have been playing with the patch and I think it might work.
I think combined with @redhat guide on how to patch Nvidia drivers to bypass the limit and decent GPU, the streamer can also act as a transcoder as well. Especially I am really happy with the performance of the HEVC NVENC encoder, most channels with 1080p/25 look amazing with 1.5 - 2Mb video bitrate.

To enter the bitrate of the video less than the default which is 5Mb write the number like 2000k in the streamer setting.



Please either like the message or reply to let me know if you are interested.
 

real1860

Member
Member
Joined
Oct 22, 2019
Messages
79
Likes
115
Points
44
Location
world
By the way, is anyone interested to have all 8 channels patched?

I have been playing with the patch and I think it might work.
I think combined with @redhat guide on how to patch Nvidia drivers to bypass the limit and decent GPU, the streamer can also act as a transcoder as well. Especially I am really happy with the performance of the HEVC NVENC encoder, most channels with 1080p/25 look amazing with 1.5 - 2Mb video bitrate.

To enter the bitrate of the video less than the default which is 5Mb write the number like 2000k in the streamer setting.



Please either like the message or reply to let me know if you are interested.
that would be great, thx
 
Place your Business Ad here !

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
Preview window is blank and not able to play in playlist
Explain more about your OS and system.
Do you have an iGPU?
What is the format of the file you play?
Did you run the app as administrator? (because you should)

I have tested this on Win 7, Win 10 (19 and 20) and I have it currently running on more than 10 machines, never faced this issue.
 

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
In case anyone is struggling to get used to the software I found a tutorial on the internet which explains most of the software except streamer. the language is in Portuguese but it is easy to follow.
I will add it to the first post as well.

 

real1860

Member
Member
Joined
Oct 22, 2019
Messages
79
Likes
115
Points
44
Location
world
In case anyone is struggling to get used to the software I found a tutorial on the internet which explains most of the software except streamer. the language is in Portuguese but it is easy to follow.
I will add it to the first post as well.

THX, great resource
 

lepijoca

Member
Member
Joined
May 5, 2020
Messages
38
Likes
45
Points
29
Location
zagreb
Hello! Installation goes fine, without any errors, but cannot start program.Error message is either " do not have enough privileges" or " channel argument is not valid.If run troubleshoot compatibility, streamer worked, but playout not... I try on different machine, one is 2x 6 core xeon, 32 gb ram, nvidia quadro K2000, win10x64, other is office machine with win10x32, just to see is there any installation issue... Please help. Regards
 

real1860

Member
Member
Joined
Oct 22, 2019
Messages
79
Likes
115
Points
44
Location
world
Hello! Installation goes fine, without any errors, but cannot start program.Error message is either " do not have enough privileges" or " channel argument is not valid.If run troubleshoot compatibility, streamer worked, but playout not... I try on different machine, one is 2x 6 core xeon, 32 gb ram, nvidia quadro K2000, win10x64, other is office machine with win10x32, just to see is there any installation issue... Please help. Regards
Make sure you replace the crack files in all two folders and run the application as administrator
 
Place your Business Ad here !

lepijoca

Member
Member
Joined
May 5, 2020
Messages
38
Likes
45
Points
29
Location
zagreb
could you explain more or take some screenshot?
what is your OS? what is your hardware?
are you running the app in VM?
My machine is HP Z600 dual xeon 6core 2.9 ghz, 32 gb ram ddr3, Nvidia quadro k2000 , win 10 x64. After installations and apply patch, first message was "do not have Administrator acces. App wil close",After run troubleshooter compatibility, playout has other message " program argument not valid"..
I try to display some screenshot...
 
  • Like
Reactions: dan

linkstations

Member
Member
Joined
Mar 15, 2020
Messages
65
Likes
217
Points
44
Location
iraq
My machine is HP Z600 dual xeon 6core 2.9 ghz, 32 gb ram ddr3, Nvidia quadro k2000 , win 10 x64. After installations and apply patch, first message was "do not have Administrator acces. App wil close",After run troubleshooter compatibility, playout has other message " program argument not valid"..
I try to display some screenshot...
my friend, you shouldn't have ran the compatibility wizard. never trust windows for automatic detection
right click on the icon on your desktop then go to the compatibility tab and change it to look like below :

only run as administrator should be on basically
if that didn't help I'm not sure how else I can help mate, maybe try on another pc without running the troubleshooter?
 

lepijoca

Member
Member
Joined
May 5, 2020
Messages
38
Likes
45
Points
29
Location
zagreb
my friend, you shouldn't have ran the compatibility wizard. never trust windows for automatic detection
right click on the icon on your desktop then go to the compatibility tab and change it to look like below :

only run as administrator should be on basically
if that didn't help I'm not sure how else I can help mate, maybe try on another pc without running the troubleshooter?
Thanks for help!!
I try with other PC, only one level up, HP z820, 2x8core xeon2.9 ghz, 32 gb ram and VGA GTX 970, and everything working great!.. Thanks!
 
Place your Business Ad here !
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Top